IKIGAI

צילום:  Adi Helman

רעות ואלון ביקשו להפוך חלל שבמקור  חולק לשלושה משרדים, לחלל שישמש לתרגול יוגה ומדיטציה עם אזור קבלה שיכלול בתוכו  בית קפה.

התכנון הראשוני התייחס לחלוקת החלל עם הפרדה בין אזור בית הקפה/קבלה, אזור היוגה ואזור המדיטציה.

היה חשוב לבודד את אזור התרגול (מקום שקט) מאזור הקבלה והקפה (אזור רועש) ולכן ניתן דגש לנושא הבידוד האקוסטי.

התכנון עבר מספר שינויים שבסופו הוחלט על חלל אחד שיכלול בתוכו את אזור היוגה והמדיטציה ולא שני אזורים נפרדים.

הקו העיצובי תוכנן בסגנון יפני בשילוב עם סגנון מודרני ניו יורקי.

כדי לתת תחושה של חלל שקט, מרגיע וסימטרי הוחלט להנמיך את החלק המרכזי כדי להעלים את כל ריכוז הצנרות והתעלות (צנרת ניקוז, ספרינקלרים, מ״א וכו').

כדי ליצור חיבור לחזית נעשתה חלוקה לעמודים וקורות עפ"י מרווחי שדות האלומיניום בחזית.

כדי להדגיש את הריתמיקה בין העמודים נעשה שימוש בתאורת up light/downlight לכל עמוד

דבר שחוזר על עצמו גם בחזית.

נעשה שימוש בתאורה כללית ובתאורת אווירה.

בין העמודים מוקמו ספסלים שמשמשים גם כשידות אחסון.

הוחלט להקפיד על שילוב חומרים וגוונים עדינים עם קירות בטון חשופים.

כדי לשמור על פרטיות נעשה שימוש במסגרות עץ עם בד שמאפשר כניסת אור טבעי בין חלל היוגה למדרכה שבחוץ.

המעבר בין אזור הקבלה לחלל היוגה עובר דרך דלת עם זכוכית פסים שמונעת הצצה.

השימוש במחיצות עץ עם חלוקה ללטות אנכיות תורמות לפרטיות ומצד שני לא אוטמות את החלל לחלוטין.

המחיצות חוזרות על עצמן בין אזור חלון הקבלה העגול לחלל היוגה ובין אזור הלוקרים לחלל האימון.

IKIGAI 1/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 2/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 3/9
IKIGAI 4/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 5/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 6/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 7/9

Adi Helman :צילום
IKIGAI 8/9

Adi Helman :צילום
Show More
  • Facebook
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram