בית 3, הרצליה

צילום: שירן כרמל

 .

מכיוון שהבית יושב על שטח מגרש די קטן, היה חשוב בשלב התכנון לשמור על הקשר בין הפנים לחוץ.

הציר שמקשר בין הכניסה לבית ולחצר האחורית נשאר פתוח,

דבר היוצר פרספקטיבה עמוקה יותר ותורם לחיבור בין הפנים לחוץ מרגע שנכנסים אל תוך הבית.

התכנון היה מאתגר במיוחד מכיוון שהבית הוא חלק מבית דו משפחתי עם קיר משותף.

בעזרת שימוש במדרגות קלות בציר הכניסה נשמר מבט פתוח אל החצר האחורית,

כמו כן נוצר חוצץ בין הקיר המשותף, דבר שבעזרתו ניתן היה למקם חדר שינה נוסף בקומה שלמעלה ועדיין לשמור על חלל פתוח.

בעזרת משחק הגבהים שנוצר בציר המדרגות תוכננה במה באחד החדרים שמאפשרת ישיבה עם מבט אל הנוף משני כיווני המדרגות.

מעבר לקשר בין הםנים לחוץ, הפתחים הגדולים תורמים לכיסת אור טבעי אל תוך חלל קומת הקרקע וכך נותנים תחושה של חלל גדול יותר.

בית 3, הרצליה 1/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 2/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 3/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 4/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 5/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 6/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 7/14

צילום: שירן כרמל
בית 3, הרצליה 8/14

צילום: שירן כרמל
Show More
  • Facebook
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram

בית 3, הרצליה 3/14 צילום: שירן כרמל